Przełącznik Nav
Zmień
Wybrany termin dostawy:
Środa 12/12
Zamówienia przyjmujemy do: Wtorek 11/12 10:00
Mój koszyk

Zdrowe słodycze – czy to możliwe?

26 February
blog-image

Zdrowe słodycze – czy to możliwe?

Waniliowy serniczek, lekka jak piórko beza, rozpływające się w ustach brownie… Słodycze są jednocześnie lekiem na całe zło, jak i największym przekleństwem. Wszyscy wiemy, że to ‘’puste kalorie’’ i ‘’sam cukier’’. Ale czasami po prostu tego nam potrzeba. Dziewczyny z My Cake mają jednak sposób na idealne połączenie zdrowej diety z miłością do słodkich wypieków.

Przede wszystkim – naturalne składniki. Prawdziwe wiejskie masło i jaja, cukier trzcinowy, bakalie oraz sezonowe owoce od lokalnych dostawców. Od grudnia 2017 roku firma może poszczycić się certyfikatem ekologicznym. W końcu My Cake powstało jako wynik pasji do pieczenia, wiedzy z zakresu technologii żywności, wysokiej świadomości konsumenckiej i zamiłowania do eko-produktów.

Proste składniki, minimalistyczny wygląd i ciągle udoskonalane receptury to ich cechy charakterystyczne. W dodatku wśród szerokiej oferty ciast, babeczek i tart coś dla siebie znajdą także weganie. Dziewczyny do perfekcji opanowały sztukę pieczenia bez jaj czy masła. Te, wydawałoby się podstawowe w cukiernictwie składniki zastępują m.in. olejem kokosowym i syropem klonowym. Dla niesłodzących proponują kruchą tartę daktylową (zupełnie bez cukru, za to wypełnioną po brzegi bakaliami!).

Oprócz tego, z własnego smakowego doświadczenia, polecamy blondie z prażonych migdałów, rewelacyjną tartę z gorzką czekoladą i orzechami (słodzoną syropem klonowym) i wegańskie cytrynowe muffinki.

Próbujcie do wolMi, w końcu wszystko co zdrowe… nie tuczy