zamknij

Koszyk

Twój koszyk jest jeszcze pusty.
Aby włożyć produkt do koszyka
kliknij niebieskie pole "+ do koszyka"
zamknij

Twoje konto

logowanie / rejestracja

13Wybrany termin dostawy:
już jutro (środa)
Wyszukiwanie

Wyszukiwanie
0
ALPI

ALPI ALPI Hummus to młoda, powstała w 2014 roku, prężnie rozwijająca się firma rodzinna. Właściciele ALPI Hummus uwielbiają odkrywać nowe smaki i eksperymentować z nimi we własnej kuchni. Pewnego lata wybrali się w podróż do Izraela i tam, tak na dobrą sprawę, wszystko się zaczęło… ALPI Hummus wytwarzany jest w nowoczesnym lokalu produkcyjnym w Piasecznie. Dbamy o każdy najmniejszy szczegół procesu produkcyjnego, zachowujemy najwyższe normy czystości, bardzo starannie selekcjonujemy składniki wchodzące w skład naszych hummusów.

Amkez

Amkez Firma powstała z myślą o produkowaniu zdrowej żywności. Pasja do zdrowego i naturalnego odżywiania skłoniła nas do stworzenia nowatorskiej, naturalnej technologii produkcji suszonych przekąsek z owoców i warzyw. Efektem naszej pracy są przekąski produkowane ze starannie wyselekcjonowanych odmian owoców i warzyw, wyłącznie polskiego pochodzenia, posiadających certyfikaty. Nasza metoda produkcji zapewnia im zachowanie naturalnego smaku i koloru bez użycia jakichkolwiek konserwantów, barwników, cukrów i sztucznych polepszaczy. Nasze suszone owoce i warzywa są: bez konserwantów i barwników, bez cukru, bez polepszaczy smaku i zapachu, zdrową i smaczną alternatywą dla słodyczy, wspaniałym dodatkiem do musli, płatków zbożowych, polecane przez dietetyków i ekspertów ds. żywienia, idealne dla dzieci powyżej 3 lat i dla wegetarian.

Biopiekarnia "W Grzybowskiej Arce" Ewy i Petera Stratenwerthów

Biopiekarnia "W Grzybowskiej Arce" Ewy i Petera Stratenwerthów Nasze gospodarstwo ekologiczne prowadzimy metodami ekologicznymi od 1989 roku. W 1998 roku zarejestrowaliśmy, pierwszą w Polsce, piekarnię ekologiczną.

Boucherie de Varsovie

Boucherie de Varsovie Od zawsze ceniłem dobrą kuchnię. Już jako dziecko kupowałem książki kucharskie, gotowałem, smakowałem i udoskonalałem. Jedzenie powinno być dobre, zdrowe i budzić zadowolenie na twarzach ludzi. Ale smakowanie to nie wszystko, pojawiła się więc potrzeba dzielenia tym, co z pasją tworzyłem. Z miłości do gotowania i dobrego jedzenia zrodziła się idea miejsca, gdzie można będzie nie tylko kupić najlepszej jakości mięso, ale i dowiedzieć się skąd pochodzi, jak je przyrządzać, by było doskonałe. Boucherie de Varsovie, to miejsce, gdzie ludzie dzielą się pomysłami kulinarnymi i znajdują nowe rozwiązania. Niebawem, można będzie kupić gotowe potrawy, które przygotuję osobiście. Mam również pomysł na małe bistro, w którym będzie można skosztować smacznych potraw, porozmawiać, wymienić się doświadczeniami i pomysłami. Mięso sprowadzam z różnych stron Polski i świata, szukam najlepszego, z hodowli naturalnych. Wołowina, którą sprzedaję, częściowo pochodzi z mojej własnej hodowli i małych polskich hodowli ekstensywnych - z doskonałej rasy Aberdeen Angus dającej mięso o delikatnej strukturze i wysokiej marmurkowatości. Pozostałą część sprowadzam z tzw. Nowego Świata (Paragwaj, Urugwaj, Nowa Zelandia), gdzie zwierzęta przebywają cały rok na pastwiskach. Daje to gwarancję mięsa najwyższej jakości. Jagnięcinę i cielęcinę mam z naturalnych hodowli z regionu Mazowsza, tak samo jak wieprzowinę z rasy świń Złotnicka Biała prowadzonej pod nadzorem Akademi Rolniczej w Poznaniu, której mięso wpisane jest na polską listę produktów tradycyjnych pod nazwą – wielkopolska wieprzowina złotnicka.

CoffeeLab

CoffeeLab Najwyższej jakości świeżo palone kawy z całego świata prosto od farmerów. CoffeeLab Palarnia Dobrej Kawy jest owocem ponad 20-letniej fascynacji napojem jakim jest kawa. Zaczynaliśmy jako prekursorzy wprowadzania na polski rynek włoskich marek kawy, ale z czasem pojawiła się chęć zrobienia czegoś więcej. Stąd pomysł stworzenia mikro palarnii gdzie możemy w pełni kontrolować proces od sadzonki kawy po finalny produkt w postaci wyjątkowo aromatycznych i świeżo palonych ziaren. Podróżujemy, spotykamy się z farmerami i szukamy tego co najlepsze i wyjątkowe, aby nasze ziarna rozpoczynały niepowtarzalną podróż po smakach i kontynentach przy każdym kolejnym łyku.Unikamy dużych zmechanizowanych plantacji na rzecz małych i lokalnych farm gdzie osobiście znamy osobę odpowiedzialną za cały proces produkcji zielonego ziarna. Daje nam to też gwarancję że na farmie nie są używane chemiczne środki ochrony roślin i cały proces odbywa się bez szkody dla lokalnej flory i fauny.

CZECO

CZECO Niewielką pracownię CZECO stworzyło dwoje wielbicieli czekolady od dawna poszukujących jej szlachetnego, naturalnego smaku. Tym, czego nauczyliśmy się w trakcie naszych podróży śladami wyjątkowych smaków czekolady, dzielimy się dziś z Tobą. Lata poszukiwań oraz eksperymentowania z czekoladą w domu pozwoliły nam na opracowanie własnej receptury, której głównym składnikiem jest najwyższej jakości kakao Arriba Ecuador z certyfikatem bio posiadające wyśmienity smak i aromat.

Danpol

Danpol Od wielu lat prowadzimy razem z mężem zakład rzeźnicki na warszawskich Bielanach. Sprzedawane przez nas mięso pochodzi z małych rodzinnych gospodarstw z okolic Płocka. Jego jakość potwierdza rzesza zadowolonych i stałych klientów.

Dary Natury

Dary Natury Nasz zakład zielarski położony jest w powiecie siemiatyckim, w otoczonej lasami miejscowości Koryciny. W tej okolicy od wielu pokoleń istnieje tradycja zbierania roślin zielarskich ze stanu naturalnego. Tereny leśne położone wokół naszego zakładu należą do Nadleśnictwa Rudka. Dziewięć leśnictw z tego nadleśnictwa, na terenie których pozyskujemy surowce zielarskie, zostało objętych certyfikatem ekologicznym. W sumie to kilkanaście tysięcy hektarów.

Eko Zieleniak

Eko Zieleniak Nasze gospodarstwa mieszczą się w malowniczym krajobrazie na przebiegu dwóch województw małopolskiego i świętokrzyskiego. Krajobraz pełen wzniesień i lasów poprzecinany jest korytami rzek Wisły i Nidy. Tereny nie są zanieczyszczone przez jakikolwiek przemysł, zaś struktura pól cechuje bardzo wysoka bioróżnorodność ze względu na małą powierzchnie działek oraz brak mocnego jednego profilu upraw każdy gospodarz w zasadzie wytwarza coś innego. Specjalizujemy się w produkcji warzyw i owoców oraz zbóż i ziół tradycyjnymi ekologicznymi metodami bez użycia środków chemicznych. Nasze gospodarstwa są niewielkie liczą od 4 do 18 ha. Większość z nas prowadzi je samodzielnie od ponad 10 lat.

Fabryka111

Fabryka111 Jestem właścicielem firmy Fabryka111, producentem zdrowej żywności, a przede wszystkim pasjonatem… Efektem mojej wieloletniej pasji jest wyjątkowy na polskim rynku produkt, który mogę z dumą Państwu zaproponować. Produkt ten to Najzdrowsza Potrawa Świata, czyli Gochugaru Kim Chi. Jest to narodowe danie Korei Południowej, sałatka z kiszonych warzyw. Moje Kim Chi wytwarzam osobiście. Warzywa, pochodzące z naturalnych upraw dostarczają wybrani przeze mnie rolnicy, a podstawową przyprawą jest papryka gochugaru, sprowadzana bezpośrednio z Korei Południowej. W całym procesie używam tylko i wyłącznie naturalnych składników, które w ciszy i spokoju dojrzewają w kamionkowych beczkach, tak jak nakazuje wielowiekowa koreańska tradycja kiszenia warzyw (ta sama tradycja nakazuje na czas dojrzewania zakopanie w ziemi kamionek, ale tam odpowiednik naszego szanownego Sanepidu działa trochę inaczej…).

Fabryka Słodkości

Fabryka Słodkości Nasza firma powstała z miłości do tworzenia słodkich wypieków, opartych na naturalnych, tradycyjnych recepturach, a jednocześnie wyróżniających się nie tylko oryginalnym smakiem, ale i nietuzinkowym dizajnem. Fabryka Słodkości opiera swe działanie przede wszystkim na jakości, tradycji i kreatywności. Inspiracją do tworzenia naszych słodkości są smaki dzieciństwa. Chcemy, aby po skosztowaniu naszych wyrobów cukierniczych mogli Państwo udać się w niepowtarzalną podróż smakową w przeszłość, do pachnącej domowymi wypiekami, krainy dzieciństwa. Ponieważ pieczenie ciast, tortów i wszelkiego rodzaju słodkości jest naszą pasją, dokładamy wszelkich starań, aby nasi Klienci byli w pełni usatysfakcjonowani z dokonanego wyboru.

Ferment – kombucha

Ferment – kombucha Firma mieści się w niewielkiej miejscowości o nazwie Dobczyn, około 30 km od Warszawy. Moja rodzina prowadziła dawniej gospodarstwo rolne, po którym pozostały pomieszczenia gospodarcze. Postanowiliśmy je zaadoptować na potrzeby produkcji Kombuchy. Zakład produkcyjny mieści się więc pomiędzy dwoma polami, które niegdyś uprawiano. Planujemy wykorzystać jego położenie w przyszłości, odbudować sad owocowy i posadzić sadzonki lawendy. Do naparu z herbaty, Yerba Mate i Rooibosa dodajemy symbiotyczną kulturę bakterii i drożdże kombucha. Następnie pozwalamy im wykonać swoją pracę, czekając na zakończenie pierwszego etapu fermentacji. Do przefermentowanej kombuchy dodajemy suszone kwiaty hibiskusa lub lawendy oraz świężą miętę, imbir lub cytrynę. Ze względu na niskie pH produktu, nie ma potrzeby pasteryzacji, w związku z czym zachowujemy całe bogactwo zdrowych kwasów organicznych, bakterii i drożdży rozwiniętych w czasie fermentacji.

Form Food

Form Food Form Food to rodzinna firma stworzona przez pasjonatów aktywnego życia i zdrowego odżywiania.

Gospodarstwo Ekologiczne Amar Ziembiński

Gospodarstwo Ekologiczne Amar Ziembiński Gospodarstwo o powierzchni 10 ha istnieje już 40 lat. Na początku były szkółki drzew potem pojawiły się krowy i ekologiczna produkcja nabiału. Moja produkcja zawsze była konwencjonalna, opierała się na zachowaniu struktury mleka w stanie nietkniętym (na ile jest to możliwe). Oznacza to, że nie używamy pomp do przelewania mleka, nie odtłuszczamy mleka wirówką. Wszystkie produkty są z mleka ekologicznego. Staramy się uzyskać efekt ”taki jak od babci ze wsi”. W tej chwili wznowiłem produkcję certyfikowanych ekologicznie produktów. Samo gospodarstwo (ziemia) od kiedy pamiętam było uprawiane w sposób ekologiczny. Gospodarstwo znajduje się w otulinie Puszczy Kampinowskiej przy wale przeciw powodziowym, blisko rezerwatu przyrody. Jest tam bardzo bujna roślinność, dużo saren, łosi, lisów i dzików. Cały obszar gospodarstwa należy do terenu Natura 2000.

Gospodarstwo Ekologiczne Andrzeja Hipsza

Gospodarstwo Ekologiczne Andrzeja Hipsza Moje gospodarstwo usytuowane jest w okolicach, gdzie Narew łączy się z Zalewem Zegrzyńskim.

Gospodarstwo ekologiczne Dąbrówka

Gospodarstwo ekologiczne Dąbrówka Gospodarstwo agroturystyczne, które prowadzimy od kilku lat z wielką przyjemnością i zaangażowaniem, znajduje się w niewielkiej, niezwykle malowniczej miejscowości Dąbrówka w województwie lubelskim. Usytuowane jest na skraju lasu, w bezpośrednim sąsiedztwie Kozłowieckiego Parku Krajobrazowego. Specjalizujemy się w ekologicznej uprawie pieczarki brunatnej, znanej także pod nazwą potrobello. Jest to pierwsza i jak dotąd jedyna w Polsce certyfikowana uprawa tego rodzaju. Grzyby rosną w specjalnie do tego celu wzniesionej piwnicy, w której panują warunki zbliżone do tych, w jakich prowadzono pierwsze (osiemnastowieczne) uprawy pieczarek w naszym kraju.

Gospodarstwo Ekologiczne Ewy i Jerzego Milczarków Nasze gospodarstwo prowadzimy już ponad 20 lat. Położone jest w niezwykle malowniczym miejscu w niewielkiej odległości od skarpy wiślanej. Po sąsiedzku rozpościera się Puszcza Kampinoska z siedliskami ptaków.

Gospodarstwo IDEA-BIO Dariusza i Tamary Krężlewiczów

Gospodarstwo IDEA-BIO Dariusza i Tamary Krężlewiczów Gospodarstwo mieści się przy samym wale wiślanym w okolicy Leoncina. Jest tu naprawdę pięknie i cicho. Słychać śpiew ptaków i szum drzew doliny Wisły.

Gospodarstwo Mirosławy Szelesińskiej

Gospodarstwo Mirosławy Szelesińskiej Mirosława Szlesińska prowadzi wraz z mężem gospodarstwo rolne we wsi Grzegorzewice. Przygoda z hodowlą kóz rozpoczęła się od prezentu. Była to mała kózka; żeby nie czuła się samotna gospodarze postarali się o drugą do pary. Kolejna koza trafiła się okazyjnie u znajomego. Po następną, trzeba było pojechać dość daleko, ale w rezultacie mąż przywiózł dwie kozy zamiast jednej. Kolejną ktoś oddał, bo nie miał zdrowia żeby sam się nią zajmować. Tak powstało nasze wesołe, kozie stadko.

Gospodarstwo Moniki i Krzysztofa Pręgowskich

Gospodarstwo Moniki i Krzysztofa Pręgowskich Nasze gospodarstwo mieści się w okolicach Puszczy Kampinoskiej. Świeże powietrze, spokój i cisza, te oto czynniki sprzyjają tutejszym mieszkańcom. Zamiłowanie do gospodarstwa przejąłem po swoich rodzicach i dziadkach, którzy odkąd sięgam pamięcią hodowali trzodę chlewną oraz mleczne krowy i oczywiście kury. Ja wraz z moją żoną nie traktujemy tego jak pracę, czy zarobek... Dla nas jest to po prostu pasja. Nasz numer weterynaryjny WNI 14145611.

Gospodarstwo ogrodnicze Sławomir Żukowski

Gospodarstwo ogrodnicze Sławomir Żukowski Nasze gospodarstwo mieści się na Duchowiźnie w pobliżu Zakroczymia. To typowo rolnicze tereny. Pola i Lasy. Gospodarstwo działa w tym miejscu od lat. Dzięki własnej pracy udało nam się ostatnio powiększyć je o kolejne kilka hektarów. W gospodarstwie pracuje cała nasza rodzina. Jest to kilkanaście tuneli oraz uprawy na polach. Na prawdę jest co robić. Uprawiamy wiele odmian sałaty: rzymską, karbowaną czerwoną, karbowaną zieloną, dębową i szpinak.

Gospodarstwo Pana Józefa

Gospodarstwo Pana Józefa Mieszkamy i gospodarzymy na północ od Warszawy w okolicach Zakroczymia. Dookoła mamy równinny mazowiecki krajobraz i pola uprawne.

Gospodarstwo Pani Doroty

Gospodarstwo Pani Doroty Pani Dorota prowadzi niewielkie gospodarstwo nad Zalewem Zegrzyńskim, które przejęła po rodzicach. Hoduje krowy, które są jej oczkiem w głowie. Może opowiadać o nich godzinami, o ich charakterach, psikusach jakie jej sprawiają. Jej stado liczy dziewięć sztuk. Każda krowa ma imię. Zwierzęta są karmione wyłącznie sianem i zbożem (a nie kiszonkami), co powoduje, że mleko od pani Doroty ma wyjątkowy smak. Zwierzęta w sezonie wypasane są na łąkach. Sery Pani Doroty zdobyły 2. miejsce w konkursie serów zagrodowych współorganizowanym przez Marszałka Województwa Mazowieckiego w 2016 roku.

Gospodarstwo Pani Stasi

Gospodarstwo Pani Stasi Historia Naszego gospodarstwa zaczyna się tu, w miejscowości Sokule koło Żyrardowa. Nasza wieś znajduje się w obrębie Bolimowskiego Parku Krajobrazowego. Sprowadziliśmy się tu z mężem, ponad 30 lat temu, poszukując małego kąta dla siebie. To miejsce zauroczyło nas od początku. Od pierwszej chwili poczułam się tu jak w swoim rodzinnym domu na Kurpiach. Malowniczy krajobraz, cisza, spokój, szum brzozowego lasu… tego miejsca nie dało się nie kochać. Nasz cały dobytek, który zabraliśmy ze sobą, to jedna walizka i gorące pragnienie stworzenia własnego domu. Od tego zaczynaliśmy…

Gospodarstwo Pasieczne Łysoń

Gospodarstwo Pasieczne Łysoń Historia gospodarstwa sięga lat 50-tych ubiegłego wieku kiedy to Pan Marian Łysoń pracował jako ślusarz w Wytwórni Silników Wysokoprężnych a każdą wolną chwilę poświęcał na rozwijanie swojego hobby jakim było pszczelarstwo. Zakupił w tym okresie przedwojenną wiertarkę ręczną, którą sam przerobił na elektryczną. Przy jej pomocy wykonywał innowacyjne modele sprzętów pszczelarskich oraz pierwsze formy na ule styropianowe. Jego praca wzbudziła zainteresowanie syna Andrzeja oraz wnuka Tomasza co sprawiło iż wiele godzin spędzali wspólnie na projektowaniu i realizacji pomysłów związanych z pszczelarstwem.

Gospodarstwo Pasieczne pod Łosiem

Gospodarstwo Pasieczne pod Łosiem Mieszkamy na terenie Puszczy Kampinoskiej. Jest to wspaniałe miejsce dla pszczół, ze względu na czystość środowiska i brak intensywnego rolnictwa. Takie niezmienione przez gospodarkę otoczenie, wraz z naturalnymi nieużytkami otuliny parku wpływają wyjątkowo dobrze na zdrowie i charakter naszych podopiecznych. Pasieka Pod Łosiem powstała 10 lat temu, choć dopiero od niedawna posługujemy się tą nazwą. Sam pomysł zajęcia sie pszczelarstwem kiełkował już dużo wcześniej. Książki o pszczołach tata zaczął gromadzić wiele lat temu, jeszcze przed moimi narodzinami. W tym momencie jestem już dorosła i pomagam wraz ze starszą siostrą rodzicom spełniać marzenia o własnym gospodarstwie, prowadzonym w zgodzie z otaczającą nas naturą.

Gospodarstwo Rolne Piotr Ziembiński Nasze gospodarstwo mieści się pod Włocławkiem. Niegdyś znajdowało się w okolicach Kampinosu, nad Wisłą.

Gospodarstwo Rolne Warzywniczek

Gospodarstwo Rolne Warzywniczek Gospodarstwo Warzywniczek jest rodzinnym przedsięwzięciem prowadzonym przez rodzinę Odolskich. Ponad wiekowa tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie zaowocowała wielokrotnymi nagrodami i wyróżnieniami m.in. na dożynkach gminnych.

Gospodarstwo Rolno-Sadownicze Jolanta Turkiewicz

Gospodarstwo Rolno-Sadownicze Jolanta Turkiewicz Nasze gospodarstwo znajduje się z dala od uczęszczanych tras, w okolicach Pułtuska. Wkoło mamy mazowieckie, nieco pofałdowane tereny.

Gospodarstwo Sadownicze pod Srebrnym Świerkiem

Gospodarstwo Sadownicze pod Srebrnym Świerkiem Gospodarzymy w okolicach Grójca. Gospodarstwo otoczone jest modrzewiami, świerkami i jałowcami. Drzewa te zatrzymują wiatry i chronią nasz sad przed przymrozkami. Dalej są sady naszych sąsiadów.

Grotek Bracia

Grotek Bracia Każdy kto choć raz był pod Halą Mirowską, zna stoisko firmy Grotek Bracia, która każde jajko traktują wyjątkowo. Ich flagowy produkt, jaja owsiane, są stosowane przez kucharzy najlepszych warszawskich restauracji. Bracia Grotek słyną też z najbardziej luksusowych i najdroższych jaj na świecie.

Grudziądzka Spółdzielnia Mleczarska

Grudziądzka Spółdzielnia Mleczarska Grudziądzka Spółdzielnia Mleczarska to zakład z wieloletnimi tradycjami. Tradycje mleczarstwa w naszym mieście sięgają 1897 roku. Ekologiczne obszary doliny Osy gwarantują wysoką jakość mleka, natomiast wprowadzony system bezpieczeństwa żywności HACCP oraz produkcja na bazie czystych kultur bakteryjnych bez dodatku konserwantów gwarantuje wysoką jakość naszych wyrobów. Jesteśmy członkiem regionalnej sieci "Dziedzictwo Kulinarne Kujawy i Pomorze" w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego.

Hummus House

Hummus House Hummus House to firma rodzinna zawiązana w 2013 r. zajmująca się importem i sprzedażą oryginalnych przypraw. Po 25 latach bliskiego kontaktu z Izraelem, wielu podróżach oraz 7 latach pobytu w Tel Avivie postanowiłam podzielić się fascynacją kuchni arabskiej jaka mną zawładnęła. Potrawy jak hummus, labneh, salat hatzilim (Baba Ghanoush ), falafel, shakshuka zagościły na dobre w moim domu i domach moich bliskich przyjaciół. Również rodzinnie wypiekamy chlebki arabskie pity, które są świetnym dodatkiem do dań lub mogą występować solo z wędliną i warzywami w formie sandwicha. Przesiąknięta arabską kulturą postanowiłam się podzielić wiedzą z szerszym gronem odbiorców i zacząć produkować hummus i ser labneh (z jogurtu) tylko i wyłącznie ze 100% naturalnych składników, bez chemii i bez konserwantów. Po wielu próbach otrzymałam hummus taki, jaki jadałam w najlepszej restauracji Abu Ghosh pod Jerozolimą.

Isola della Natura

Isola della Natura Isola della Natura to grupa producencka współtworzona przez rolników z okolic Syrakuz na Sycylii wytwarzających ekologiczne produkty, w szczególności cytrusy. Działąnie w grupie pozwala im skuteczniej promować swoje produkty oraz zapewnić stałe dostawy dobrej jakości owoców dla klientów.

Klimeko

Klimeko „KLIMEKO" rozpoczęło swoją działalność 9 września 1995 r. Pomysł na stworzenie przetwórni mleka bazującej na tradycyjnych i ręcznych metodach produkcji zrodził się podczas pobytu właściciela firmy – Pana Bogusława Klimczaka na praktykach w gospodarstwach ekologicznych na terenie Niemiec, Szwajcarii i Danii. To właśnie tam podpatrzył jak właściciele gospodarstw we własnym zakresie i na potrzeby swoje i bliskich wytwarzają sery. Posiadając niezbędną wiedzę teoretyczną oraz 17 – hektarowe gospodarstwo ekologiczne i stado krów postanowił produkować oryginalne białe sery. Z założenia miała to być mała firma rodzinna produkująca wysokiej jakości produkty nabiałowe.

Kopalnia soli Kłodawa

Kopalnia soli Kłodawa Kopalnia Soli "Kłodawa" jest to największy producent soli w Polsce. Administracyjnie kopalnia soli w Kłodawie położona jest w województwie Wielkopolskim, powiat Koło, przy trasie międzynarodowej A2, w połowie drogi pomiędzy Poznaniem i Warszawą.

Kraina Natury - Krystyna Wadzyńska

Kraina Natury - Krystyna Wadzyńska Od trzydziestu pięciu lat z pasją i zamiłowaniem prowadzimy rodzinne gospodarstwo ogrodnicze. Początkowo uprawialiśmy na potrzeby własne i przyjaciół warzywa i owoce metodami naturalnymi, bez oprysków chemicznych i nawozów. Ze względu na duże zainteresowanie i zapotrzebowanie na żywność ekologiczną postanowiliśmy przestawić gospodarstwo na uprawy ekologiczne. W 1993 roku dostaliśmy jeden z pierwszych atestów w Polsce wydawany przez EKOLAND. Przez te wszystkie lata do grona naszych klientów dołączały najlepsze warszawskie restauracje i sklepy ekologiczne ceniące wysoką jakość naszych produktów. Nasze warzywa, owoce i zioła mają najwyższą jakość biologiczną, co potwierdziły badania przeprowadzone na Akademii Rolniczej w Warszawie. Realizujemy zamówienia indywidualne, dostarczamy nasze produkty bezpośrednio do klienta, jak również prowadzimy sprzedaż na miejscu w sklepie firmowym. Nasza praca została wyróżniona odznaczeniem przyznawanym przez Ministra Rolnictwa za wkład w rozwój rolnictwa ekologicznego w Polsce. Gospodarstwo posiada atest: Agro – Eko PL – EKO – 09/2343/13

Lawendowy Dom Grażyny Winkowskiej

Lawendowy Dom Grażyny Winkowskiej Mieszkam w Borzeniu od listopada 2006 roku. Jest to mała wioska niedaleko Wyszogrodu. Do Płocka, Płońska i Sochaczewa mam trochę ponad 30 km. W odległości 6 km przepływa Wisła. Wokół cisza, spokój, zdrowa woda i czyste powietrze. Moje gospodarstwo jest nieduże – ma 1,65 ha. Uprawiam lawendę, maliny i truskawki. Mam też niewielki sad. Moja miłość do gotowania i pieczenia zrodziła się z potrzeby dawania bliskim tego, co dobre. Później, gdy dzieci podrosły postanowiłam przenieść swoją radość dzielenia się smacznym jedzeniem, poza rodzinę i tak narodził się Lawendowy Dom. Początkowo robiłam wszystko sama, ale gdy chętnych na wyjątkowe smaki przybywało, pojawiła się pomoc. Wszystkie potrawy są robione ze zdrowych i najlepszych produktów. Mąka do wypieków i pierogów, pochodzi ze starego młyna. Ryby sprowadzam od zaprzyjaźnionego gospodarza, warzywa ze wsi, gdzie rosną niczym nie pryskane. Nie stosuję żadnych dodatków, wszystko jest naturalne, a przechowywane w lodówce nie traci smaku. Jedzenie, które oferuję przygotowuję również dla moich dzieci i wnucząt.

Łukasińscy - naturalne rolnictwo

Łukasińscy - naturalne rolnictwo Urodziliśmy się i wychowaliśmy w mieście, ja ukończyłam Ogrodnictwo na SGGW. Przeprowadziliśmy się na wieś by osiągnąć samowystarczalność i niezależność żywnościową, naszym celem było wtedy naturalne jedzenie i świeże powietrze dla naszych dzieci. Szybko się jednak okazało, że mamy nadmiar żywności, którą chętnie podzielimy się z innymi. Nasze gospodarstwo budujemy kompletnie od zera. W maju 2012 roku sprowadziliśmy się dosłownie na zaorane pole, początki były trudne, zaczęliśmy od budowy domu, następnego lata mieliśmy już 12 rodzin pszczelich, kozy i ogródek. W kolejnych latach dołączyły do nas kury. Prowadzimy małe gospodarstwo rolne, mamy 2ha łąki na której wypasa się kilkadziesiąt kur, kilka kóz i pszczoły. Największy nacisk w gospodarstwie kładziemy na naturalną hodowlę zwierząt wykorzystującą elementy permakultury w praktyce, dobieramy odpowiednie rasy zwierząt, które są najlepiej przystosowane do naszego terenu i naturalnych warunków chowu. Wszystkie nasze kury wychowywane są przez mamy kwoki lub z jednodniowych piskląt. Posiadamy odpowiednio dużą ilość kogutów by każde jajko było zapłodnione. Podstawą żywieniową zwierząt są wolne wybiegi, a naszym zadaniem jest zapewnienie by ten wolny wybieg dostarczył zwierzętom jak najwięcej pokarmu, by ziemia po której chodzą była tak żyzna i bogata by mogła je wyżywić. Z ogromną pasją obserwujemy naturalne zachowania zwierząt, ich naturalne potrzeby oraz ich system komunikacji i obrony przed drapieżnikami. Z wielką radością patrzymy jak zwierzęta wracają do swoich pierwotnych instynktów i zachowań stadnych. Nasze gospodarstwo znajduje się w okolicach Żyrardowa, 50km na zachód od Warszawy.

Manufaktura Wiejska Racibory

Manufaktura Wiejska Racibory Gospodarstwo agroturystyczne "Racibory" powstało w 1992 roku, prowadzimy je od lat z pasją i zaangażowaniem, a motorem naszego działania jest miłość do koni oraz zamiłowanie do prostego życia na wsi w otoczeniu dzieci i zwierząt. Nasze 8-hektarowe gospodarstwo jest położone 40 km na południowy-zachód od centrum Warszawy. Można do nas dojechać łatwo i szybko szosą krakowską przez Janki albo przez Piaseczno. Oprócz działalności agroturystycznej i hodowli koni mamy również ekologiczny sad i warzywnik, robimy konfitury, wino, kisimy kapustę, staramy się żyć bardziej XIX-wiecznie, w zgodzie z naturą, porami roku - wolniej i pełniej niż żyliśmy mieszkając w Warszawie, gdzie urodziliśmy się i studiowaliśmy. Mieszkaliśmy parę lat we Francji i Włoszech, ale nawet na Lazurowym Wybrzeżu nie byliśmy tak szczęśliwi, jak w naszych Raciborach.

Mirgud - Mirosław Gudziński

Mirgud - Mirosław Gudziński Piekarnia Pana Mirka mieści się w zielonym zakątku Mazowsza. Otoczona jest lasami oraz sadami. Pieczenie chlebów to nasza rodzinna pasja i długoletnia tradycja. Jakość naszych wypieków jest naszym priorytetem. Używamy wyłącznie sprawdzone produkty bez żadnych polepszaczy lub nowoczesnych udogodnień. Pieczywo jest takie jak było przed laty i mamy nadzieję jak najdłużej podtrzymać rodzinne tradycje pieczenia wyśmienitego chleba. Działamy już 15 lat, a mój brat prowadzi piekarnię ponad 25 lat. Piekarnia nie jest duża. Wystrzegamy się produkcji masowej, stawiając na stałą i niezmienną jakość. Mamy niewielu klientów, ale za to stałych.

Młyn Kopytowa

Młyn Kopytowa Nasza firma położona jest w małej, lecz urokliwej miejscowości Kopytowa koło Krosna, na podkarpaciu. Tereny te uznawane są za jedne z najczystszych w Polsce.

Natural - sery naturalne

Natural - sery naturalne Wytwarzamy żółte sery typu szwajcarskiego, tradycyjnymi metodami.

Nowicki Naturalnie

Nowicki Naturalnie Odkąd sięgam pamięcią zawsze w domu na stole królowały wędliny mojego taty, a ja jako mały chłopiec zastanawiałem się, dlaczego moi rodzice tak rzadko kupowali w sklepie gotowe kiełbasy i szynki. Wydawało mi się wtedy, że prościej jest kupić niż godzinami wytwarzać w domu. Kiedy pytałem o to ojca - zawsze odpowiadał: "nie ma to jak własny wyrób – kiedyś to zrozumiesz". I po latach zrozumiałem...

Piekarnia Piwoński

Piekarnia Piwoński Nasza Piekarnia znajduje się na początku Łomianek na ulicy Warszawskiej pod numerem 88.

Polska Róża

Polska Róża Polska Róża została założona przez inż. Ernesta Michalskiego pod koniec lat siedemdziesiątych, na bazie osobistych doświadczeń oraz zapomnianych w tamtym czasie osiągnieć polskich naukowców dotyczących badań właściwości owoców dzikiej róży. Idea firmy od początku łączyła w sobie współdziałanie plantacji róż owocowych, zakładu przetwórczego oraz prac naukowo popularyzatorskich fundacji. Jest to całkowicie polska firma, obecna na rynku od ponad 35 lat.

Pracownia pieczywa Santa Teresa

Pracownia pieczywa Santa Teresa Wszystko zaczęło się trzy lata temu na Warmii, gdzie pani Teresa Klukowska prowadzi letni dom wypoczynkowy. Goście bardzo chwalili jej pieczywo i chętnie zabierali je ze sobą do domu. Powoli liczba osób, które polecały sobie jej wypieki, rosła. Coraz częściej pytano ją, czy mogłaby przysyłać pieczywo do Warszawy. Tak powstał pomysł, by otworzyć małą piekarnię. Pani Teresa inspirację do tworzenia nowych receptur czerpie z wielkiego ogrodu na Warmii (i ziół, które tam rosną), tradycyjnych przepisów i nowinek kulinarnych. Ich najsurowszymi recenzentami są jej dzieci.

Ptyś i Marzenia

Ptyś i Marzenia Nasza pracownia i cukiernia powstała latem 2016 z prawdziwej pasji, poszukiwań nowych trendów i kompozycji, ale też w poszanowaniu klasycznych przepisów, oczywiście z dodatkiem naszych autorskich modyfikacji. Wszystko dla radości podniebienia i wydobycia smaku z każdego składnika użytego do naszych wyrobów. Niewątpliwą inspiracją pracowni są renomowani mistrzowie współczesnego cukiernictwa francuskiego z ich nowatorskim podejściem do Tradycji, ale również powrotem do prostych smaków znanych z pysznych, domowych wypieków.

Runoland

Runoland Nasz zakład mieści się w mieście Góra, w województwie dolnośląskim. Jest to niewielka miejscowość, otoczona żyznymi glebami, skąd pozyskujemy najwyższej jakości płody rolne. Jak sama nazwa wskazuje, Runoland zajmuje się również przetwórstwem runa leśnego pochodzącego z chemicznie czystych, nieskażonych terenów borów dolnośląskich.

Rysiny - Rodzinne Gospodarstwo Ogrodnicze Zdzisława i Elżbiety Majlert

Rysiny - Rodzinne Gospodarstwo Ogrodnicze Zdzisława i Elżbiety Majlert Gospodarstwo Ogrodnicze Majlert to ponad 100-letnia tradycja i duże doświadczenie w dziedzinie produkcji polowej i szklarniowej. Gospodarstwo usytuowane jest w Warszawie, w dzielnicy Białołęka. Zajmuje ono obszar 15 hektarów, na których realizowana jest produkcja polowa warzyw oraz szklarniowa kwiatów i ziół.

Sad Pana Marka

Sad Pana Marka W malowniczej części Mazowsza, w gminie Błędów na 17 ha rozpościera się mój sad. Sadownictwem zajmuję się od kilkudziesięciu lat. Prekursorem był mój ojciec, który najpierw zajmował się uprawą ziemi, stopniowo zaczął ją obsadzać drzewami owocowymi. Jako dzieciak pomagałem mu w pracy, więc w naturalny sposób przejąłem pałęczkę sadownika i do dzisiaj się tym zajmuję. Początkowo była to uprawa tradycyjna, która z czasem przerodziła się w ekologiczną. W tej chwili jestem w trakcie certyfikacji. Najstarsze jabłonie pochodzą z 1994 roku, to starsza polska odmiana - Alwa. Powstała z krzyżówki Starej odmiany - Macoun i Boiken. To zresztą moje ulubione jabłka od zawsze wraz z Malinówką. Alwa jest dobra do ciast, bo jej miąższ nie ciemnieje. Poza tym jest to smaczna i soczysta odmiana późno jesienna. W moim sadzie rosną różne gatunki jabłoni: Jonagold, Jonagored, Golden, Ligol, Idared, Gloster i Ewelina. Ta ostatnia jest bardzo dobra do przetworów. Musy i dżemy z tej odmiany komponują się z mięsem smażonym i pieczonym. Kolejnym sadowniczym pomysłem były grusze. Posadziłem dwie odmiany: Konferencję i Xenię. Trudna uprawa, wymagająca. Ale i tak plony, choć niewielkie cieszą oko.

Sedar S.A.

Sedar S.A. Zakład i gospodarstwa, gdzie hoduje się kurczaki położone są na Podlasiu. Zagrodowy hodowany jest w małych, rodzinnych kurnikach położonych w regionie czystym ekologicznie.

Sery Włoskie z Kampinosu

Sery Włoskie z Kampinosu Zakład mieści się w zabudowaniach starej wiejskiej mleczarni na obrzeżach Puszczy Kampinoskiej.

Siedlisko Kulaśnica

Siedlisko Kulaśnica Miejsce magiczne. Ukryte gdzieś na Nizinie Mazowieckiej. Czas płynie tutaj innym rytmem. Gdy w 2013 roku przyjechałam tutaj za namową znajomych, zapragnęłam zostać. Pierwsze wrażenie zostaje na długo, jeżeli nie na zawsze. Cisza, cisza, cisza i przestrzeń. Zapach lasów, odgłosy żurawi, szelest liści i trawy pod nogami.

Skarby Wsi

Skarby Wsi "Skarby Wsi” to rodzinna firma handlowa z branży wędliniarskiej. Tradycja sięga czasów przedwojennych, bo rodzina z pokolenia na pokolenie zajmuje się wędliniarstwem od ponad 90 lat. Historycznie związani jesteśmy z ziemią płońską. Wieloletnia tradycja i doświadczenie uczyniły z nas profesjonalistów, a zarazem pasjonatów, którzy doceniają przewagę wędlin wytwarzanych tradycyjnie, z mięsa od sprawdzonych hodowców, nad produktami przemysłu mięsnego z konserwantami, polepszaczami, modyfikowanymi białkami.

Solida Food

Solida Food Solida Food to firma z Mysiadła pod Warszawą, która istnieje od 1992 r. W tym czasie doskonaliliśmy smak naszego To-Fu, które wytwarzane jest z wyselekcjonowanych ekologicznych nasion soi niemodyfikowanej genetycznie według chińskiej receptury. W procesie produkcji stosujemy tradycyjne metody, sprawdzone od setek lat. Przekłada się to bezpośrednio na doskonałą jakość gotowych, oryginalnych wyrobów, potwierdzoną opiniami naszych klientów. Nie stosujemy chemicznych utrwalaczy; trwałość uzyskujemy dzięki pasteryzacji.

Specjały spod Strzechy

Specjały spod Strzechy Wszystkie nasze produkty powstają w 100% z naturalnych składników, nigdy nie używamy przy produkcji chemii spożywczej. Wszystkie rośliny dziko rosnące, które wchodzą w skład naszych produktów, zbierane są na terenach nieskażonych. Nasze wyroby powstają z dbałością o niepowtarzalny smak i bezkompromisową jakość.

Swoja Mąka

Swoja Mąka Działalność rozpoczęliśmy cztery lata temu, i od tej pory sprowadzamy towar od małych, nieprzemysłowych producentów, czyli sprawdzonych miejsc pod kątem wykorzystywanych zbóż, technologii i procesu mielenia. Mąki, które Państwu proponujemy są produktami naturalnymi - nie są stosowane żadne dodatki poprawiające ich właściwości, np. utrwalacze, wybielacze itp. Mąki bezglutenowe mielimy w osobnym młynie, by zminimalizować możliwość ich zanieczyszczenia glutenem pszenicznym. Ziarno pochodzi z niskotowarowych gospodarstw. Mąka jest mielona i konfekcjonowana na bieżąco (nie leżakuje w magazynach). Podobnie jak mąki, kasze również są naturalne, mielone na bieżąco w młynie oraz w kaszarniach. Płatki żytnie powstają w procesie zgniatania oczyszczonego ziarna, natomiast jaglane i owsiane dodatkowo zostają poddane obróbce hydrotermicznej (wilgotne i suche gorące powietrze , nie mikrofala). Zależy nam na świeżości i wysokiej jakości produktów w dobie chemii i sztucznego jedzenia.

Tornado II Nasz niewielki zakład jest firmą rodzinną działającą od 1995 r. Specjalizujemy się w przetwarzaniu mleka tylko w produkty świeże, krótkoterminowe, do codziennego spożycia. Od 2004 r posiadamy wdrożony i funkcjonujący system Krytycznych Punktów Kontroli Jakości HACCP. Bazę przetwórczą stanowi własny surowiec zakontraktowany od rolników zatwierdzonych przez służby weterynaryjne – głównie z okolic 30 km pasa pradoliny rzeki Wkry. Produkcja odbywa się w oparciu o normy polskie i zakładowe, w technologii tradycyjnej. Znaczna część prac przy produkcji twarogów wykonywana jest ręcznie z zachowaniem właściwych warunków higienicznych. Zakład jest zatwierdzony przez Powiatowy Inspektorat weterynaryjny w Płońsku z numerem 14201601.

Veganise

Veganise Veganise Food! to produkty roślinne domowej roboty. Wytwarzane za pomocą naturalnych procesów, naturalnie fermentowane. Ocet produkujemy z jabłek z własnego sadu. Uprawiamy też sami soję, z której później powstaje tempeh.

VegaUp

VegaUp Firma VegaUp istnieje od 2014 roku, ale doświadczenie w branży spożywczej zdobywamy od ponad dziesięciu lat. Dlaczego zdecydowaliśmy się na wegańskie hummusy, pasty i pasztety? Na polskim rynku nie ma zbyt wielu produktów, które mają „czyste składy”, są w przystępnej cenie i słusznej ilości. My takie produkty stworzyliśmy.

Vege Kiosk

Vege Kiosk VegeKiosk jest stale rozwijającą się firmą oferującą żywność naturalną, w 100% ze składników roślinnych, bezglutenową, zdrową i świeżą.

Vitapol

Vitapol Firma VITAPOL Sp. J. powstała w 1989 roku. Nasza siedziba mieści się w Podkowie Leśnej. Wszystkie produkty firmy oparte są na własnej, domowej recepturze. Nasze produkty zyskały uznanie Slow Food Polska. .

Wild Willy

Wild Willy Jest nam niezmiernie miło przedstawić całkowicie polską suszoną wołowinę WildWilly Beef Jerky. Nasze Jerky wytwarzamy z wysokiej jakości mięsa wołowego, tylko z dodatkiem naturalnych składników.

Wodna Osada Grzegorzewice

Wodna Osada Grzegorzewice Gospodarstwo Rybackie w Grzegorzewicach prowadzi hodowlę ryb w sposób ekologiczny, w naturalnych stawach, o łącznej powierzchni 80ha. Stawy zasilane są krystalicznie czystą wodą ze źródeł rzeki Pisi-Gągoliny. Gospodarstwo położone jest w gminie Żabia Wola, około odległości 40km od Warszawy. Duże zbiorniki wodne, otoczone łąkami i lasami tworzą niesamowity i bardzo urokliwy pejzaż ziemi mazowieckiej. Stawy w Grzegorzewicach mają długą tradycję przedwojenną. Rodzina Deców zajmuje się hodowlą ryb od lat 90 ubiegłego wieku.

Zamów choinkę prosto do domu! Dostawa w prezencie!

Zamów choinkę prosto do domu! Dostawa w prezencie! <b>W świątecznym pędzie nie masz czasu szukać choinki i przemierzać z nią całego miasta? Zamów piękną Jodłę kaukaską, a my <font size="5">z przyjemnością wniesiemy </font size> ją do twojego domu bez dodatkowych opłat. </b> <br><br> <b><u>Terminy dostaw:</u></b> <br> - sobota, 9.12 w godzinach 9-22<br> - sobota, 16.12 w godzinach 9-22, <br> - sobota, 23.12 w godzinach 9-22, <br> <br> Jeśli chcesz zamówić choinkę, wybierz dogodny termin dostawy w lewej górnej części strony. <br> Następnie kliknij poniżej w wybrany rozmiar choinki. <br></b>

Dostarczamy naszym klientom jedynie najlepsze sprawdzone produkty, prosto od dostawców - bezpośrednio w Twoje ręce.

Rano Zebrano

01-991 Warszawa
ul.Kolumbijska 10
tel. 501 616 656
kontakt@ranozebrano.pl
projekt i wykonanie: Scott Tiger {v1.0.124.1-SNAPSHOTb20171106_155323} pl_PL
Nasza strona korzysta z ciasteczek. Dowiedz się więcej.
Korzystanie z naszego serwisu oznacza akceptację Regulaminu.

Wybrane miejsce dostawy

Data dostawy

Nasza strona korzysta z ciasteczek. Dowiedz się więcej. Korzystanie z naszego serwisu oznacza akceptację regulaminu i polityki prywatności. Kliknij aby zamknąć.