Przełącznik Nav
Zmień
Wybrany termin dostawy:
Środa 02/12
Zamówienia przyjmujemy do: Wtorek 01/12 10:00
Do darmowej dostawy brakuje Ci XXX zł
Darmowa dostawa
Mój koszyk

masło

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 3

na stronę
Ustaw kierunek malejący
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 3

na stronę
Ustaw kierunek malejący

Masło tradycyjnie uchodzi za jeden z najważniejszych dodatków do kanapek. Jego zastosowanie jest jednak dużo szersze. Idealnie nadaje się do rozgrzania na patelni, do pieczenia domowych ciast czy tworzenia niekonwencjonalnych deserów. Zdrowe masło dostarcza cennych dla organizmu witamin i minerałów. W sklepie Rano Zebrano oferujemy wyłącznie sprawdzone i ekologiczne produkty prosto od lokalnych dostawców, dzięki czemu każdy element naszego asortymentu cechuje się optymalnym, pożądanym przez ludzki organizm składem.

Masło orzechowe i jego niezwykłe wartości

To jeden z hitów ostatnich lat. Jego popularność ciągle rośnie i trudno się temu dziwić. Ten produkt używany jest najczęściej do smarowania pieczywa czy tostów, ale doskonale komponuje się także z ciastami, różnymi kremami oraz daniami słonymi, słodkimi, pikantnymi, a nawet łagodnymi.

Masła orzechowe produkowane są na najczęściej z orzechów ziemnych, które są cennym źródłem potasu, magnezu, błonnika oraz dużą porcją witaminy E. Dostarczają również zalecanego przy większości diet wegańskich i wegetariańskich białka. Masła orzechowe nie zawierają dodatkowych cukrów, soli, oleju palmowego czy innych niepożądanych dla zdrowia dodatków. Wspomagają walkę z cholesterolem, a dzięki temu przyczyniają się do obniżenia ryzyka zachorowania na choroby serca i układu krwionośnego. Są także zalecane jako składnik pokarmowy dla dzieci i młodzieży szkolnej. Dowiedziono w badaniach, że spożywanie masła orzechowego pozwala zaspokoić potrzebę spożywania niezdrowych, słodkich i słonych smakołyków takich jak chipsy, paluszki, ciastka czekoladowe. Masła orzechowe to produkty charakteryzujące się wyjątkowym smakiem i niezwykle istotnymi wartościami odżywczymi.

Masło tradycyjne

Masło to skondensowany tłuszcz mleczny, który uzyskuje się w wyniku zastosowania śmietany mleka krowiego. Większość dostępnych w Polsce produktów zawiera dopuszczalne do stosowania dodatki, takie jak: węglany sodu, kwas fosforowy, difosforany czy polifosforany. Proponowane w naszym sklepie produkty pozbawione są sztucznych ulepszaczy i zawierają aż 82% tłuszczu. Gwarantuje to uzyskanie charakterystycznego, słodkawego zapachu, intensywnego smaku oraz jasnożółtego koloru, typowego dla masła uzyskiwanego z mleka krów pasących się na łąkach i jedzących trawę.

Masło zawiera witaminy A, E oraz D. Jest także kluczowym w wielu przypadkach źródłem sprzężonych dienów kwasu linolowego o działaniu przeciwnowotoworowym, przeciwcukrzycowym, przeciwzapalnym i przeciwmiażdżycowym. Badając masło pod kątem jego składu chemicznego i wpływu na organizm człowieka nie sposób pominąć fosfolipidów. Wśród nich najważniejsza jest lecytyna i sfingomielina, które korzystnie oddziałują na układ nerwowy człowieka oraz zdolność zapamiętywania nawet rozbudowanych danych. Poprawiają także koncentrację i ułatwiają szybką regenerację organizmu przy znacznym wysiłku fizycznym. W trosce o środowisko naturalne, masło tradycyjne dostarczane jest w drewnianej maselnicy, która dopełnia jego wyjątkowego charakteru.