Przełącznik Nav
Zmień
Wybrany termin dostawy:
Czwartek 03/12
Zamówienia przyjmujemy do: Środa 02/12 10:00
Do darmowej dostawy brakuje Ci XXX zł
Darmowa dostawa
Mój koszyk

konfitura jabłko z habanero. 225g.

Producent: La KOGUTA La KOGUTA
CzwPtWtŚrCzw
03/1204/1208/1209/1210/12
12,60 zł
pozostało:
3 szt.
SKU
konfitura jabłko z habanero. 225g.
konfitura jabłko z habanero. 225g.
- +

Ta konfitura to kompozycja bardzo ostrej egzotycznej papryczki Habanero, soczystych słodkich polskich jabłek oraz czerwonej papryki. Doskonale sprawdzi się jako słodko – ognisty dodatek do wielu potraw.

Skład:

jabłko 20%, papryka czerwona 22%, chilli habanero 2%

Przetwory La KOGUTA przygotowujemy rzemieślniczo w kuchni na warszawskiej Saskiej Kępie. Wykorzystujemy tradycyjne przepisy francuskie i brytyjskie, wzbogacamy je o doświadczenia wielokulturowe Sophie (pomysłodawczyni La KOGUTA) i dopasowujemy je do polskich podniebień.

Ta konfitura to kompozycja bardzo ostrej egzotycznej papryczki Habanero, soczystych słodkich polskich jabłek oraz czerwonej papryki. Doskonale sprawdzi się jako słodko – ognisty dodatek do wielu potraw.

Skład:

jabłko 20%, papryka czerwona 22%, chilli habanero 2%

Przetwory La KOGUTA przygotowujemy rzemieślniczo w kuchni na warszawskiej Saskiej Kępie. Wykorzystujemy tradycyjne przepisy francuskie i brytyjskie, wzbogacamy je o doświadczenia wielokulturowe Sophie (pomysłodawczyni La KOGUTA) i dopasowujemy je do polskich podniebień.

" />
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:konfitura jabłko z habanero. 225g.
Twoja ocena
La KOGUTA

MULTIKULTUROWE PRZETWORY Z SASKIEJ KĘPY

Przetwory i soki La Koguta są owocem życia pełnego podróży i przygód międzykulturowych Sophie, jej rodzinnego domu i kilkunastu lat doświadczenia w przemyśle cateringowym.

INSPIRACJE

Od ponad dwóch pokoleń rodzina Sophie z powodzeniem trudni się gastronomią. Mamie Yvette – prowansalska babcia Sophie była właścicielką ruchliwej restauracji i hotelu we francuskich Alpach. Jej ciotka Mamie Na prowadziła piwiarnię w Paryżu.
Przez tak bogate doświadczenie rodzinne trudno było Sophie uniknąć przyszłości gastronomicznej.
Już we wczesnych latach młodości rozkochała się w gotowaniu, a jej ulubioną kuchnią stała się francuska i włoska. Rodzice Sophie, ze względu na swoją pracę, często przeprowadzali się, a Sophie dzięki temu smakowała potrawy z różnych krajów i kontynentów. Pokochała podróże i wiele czasu spędziła na kontynentach amerykańskich, Karaibach i Zachodniej Afryce. Pozwoliło jej to zgłębić swoje doświadczenia kulinarne o egzotyczne i wyrafinowane smaki.

JAK TO SIĘ ZACZĘŁO

Profesjonalne podejście do gastronomii zaczęło się w Wielkiej Brytanii. Z sukcesami współpracowała z restauracjami, klubami i pubami.
Do Warszawy rzuciłą nią miłość, a uczucie do ukochanego zamieniła na pasję do miasta. Organizowała imprezy oraz cateringi. Kameralne obiady,  przełomowe ceremonie na terenach budowy, ekskluzywne bankiety, uroczystości w muzeach i galeriach…  potwierdziły słuszność jej decyzji wyboru Warszawy jako swojego miejsca.

TERAŹNIEJSZOŚĆ

Teraz dzieli się swoją pasją i doświadczeniami z całą Polską i Europą.  Wyszukane smaki przetworów i soków produkowanych rzemieślniczo na warszawskiej Saskiej Kępie podbijają podniebienia smakoszy szukających oryginalnych połączeń polskich owoców i warzyw z orientem, egzotyką i kuchnią francuską.
  1. konfitura mandarynkowo-grejpfrutowa. 225g.
    12,60 zł
  2. sok tłoczony jabłko-rabarbar
    5,25 zł
  3. sok tłoczony jabłkowo-buraczany. 300ml.
    5,25 zł
  4. konfitura figowo-pomarańczowa. 225g.
    12,60 zł
  5. konfitura figowo-cebulowa
    12,60 zł
  6. konfitura jabłko z habanero. 225g.
    12,60 zł
  7. konfitura śliwkowo-cytrynowa. 225g.
    12,60 zł
  8. konfitura grejpfrutowo-żurawinowa. 225g.
    12,60 zł
  9. konfitura rabarbarowo-porzeczkowa. 225g.
    12,60 zł
  10. Sok tłoczony jabłkowy. 300ml.
    5,25 zł
  11. Sok tłoczony gruszkowo-jabłkowy
    5,25 zł
  12. chutney jabłkowy. 225g.
    12,60 zł