Przełącznik Nav
Zmień
Wybrany termin dostawy:
Wtorek 01/12
Zamówienia przyjmujemy do: Poniedziałek 30/11 10:00
Do darmowej dostawy brakuje Ci XXX zł
Darmowa dostawa
Mój koszyk

Kwas Chlebowy WYTRAWNY 0,33L

Producent: Manufaktura Kwasu Manufaktura Kwasu
Ocena:
100% of 100
WtŚrCzwPtWt
01/1202/1203/1204/1208/12
9,23 zł
pozostało:
10 szt.
SKU
Kwas Chlebowy WYTRAWNY 0,33L
Kwas Chlebowy WYTRAWNY 0,33L
- +
Kwas chlebowy wytrawny Kwas chlebowy wytrawny - kwaśny smak z nutą karmelu. Swój niepowtarzalny aromat zawdzięcza procesowi naturalnej fermentacji na zakwasie żytnim. Zawiera żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, będące naturalnym probiotykiem. Jest naturalnie nagazowany, bezalkoholowy i niskoenergetyczny. Butelka 0,33 litra zawiera mniej kalorii niż połówka jabłka. Jest jak wino. Dojrzewa, zmienia swój smak. Młody jest delikatny, lekko słodki. Dojrzały eksploduje w ustach pełnym aromatem, łaskocząc podniebienie fontanną bąbelków. Skosztujesz? Musisz skosztować! Składniki: woda, cukier trzcinowy, słód żytni, mąka żytnia, słód jęczmienny. • Fermentowany na zakwasie żytnim - Nasz kwas warzymy na zakwasie żytnim. Tym samym, z którego wypieka się najzdrowsze chleby na świecie. • Naturalny probiotyk - Według badań wykonanych przez laboratorium J.S. Hamilton, nasz kwas chlebowy zawiera prawie 4 miliardy bakterii fermentacji mlekowej w 100 ml. Sprawozdanie z badań jest dostępne na naszej stronie: manufakturakwasu.pl • Zawiera żywe kultury bakterii Lactobacillus - Laboratorium J.S. Hamilton zidentyfikowało w naszym kwasie chlebowym szczepy bakterii probiotycznych Lactobacillus pentosus/plantarum/paraplantarum. Raport z badań znajdziesz na naszej stronie: manufakturakwasu.pl • Smaczny i orzeźwiający - Młody kwas chlebowy to lekko kwaśne nuty z domieszką słodyczy. W miarę dojrzewania nabiera bardziej zdecydowanego charakteru. Spróbuj sam. Taki, jak lubisz. • Niskokaloryczny - Butelka 0,33 l naszego kwasu chlebowego wytrawnego zawiera mniej niż 49.5 kcal. To niewiele więcej niż w połówce jabłka. • Bezalkoholowy - Kwas chlebowy zawiera mniej niż 0,5% alkoholu, co według polskiego ustawodawstwa kwalifikuje go do napojów bezalkoholowych. Niewielkie ilości alkoholu w kwasie chlebowym powstają na skutek naturalnej fermentacji. Kwas chlebowy z naszej Manufaktury zawiera żywe kultury bakterii kwasu mlekowego. Należy przechowywać go w warunkach chłodniczych. Wartość odżywcza kwasu chlebowego wytrawnego w 100 ml produktu. Wartość energetyczna 64 kj / 15kcal Tłuszcz 0 g W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g Węglowodany 3,4 g W tym cukry 2,04 g Białko 0 g Sól 0 g
Napisz własną recenzję
Napisz opinię o produkcie:Kwas Chlebowy WYTRAWNY 0,33L
Twoja ocena
Manufaktura Kwasu
Manufaktura Kwasu

Manufaktura Kwasu Korus i Wspólnicy Spółka Jawna – w skrócie Manufaktura Kwasu

Warzymy naturalny kwas chlebowy. Gasimy pragnienie. Naturalnie.

Manufaktura Kwasu jest projektem powstałym z fascynacji naturalnym kwasem chlebowym. Słowo "naturalny" jest tutaj kluczowe, ponieważ postanowiliśmy sobie za cel stworzenie kwasu chlebowego opartego tylko i wyłącznie o naturalne składniki. Takiego, jaki produkował dziadek Głównego Kwasowara, mający kilkadziesiąt lat temu małą piekarnię w obecnym województwie świętokrzyskim. Kwasu chlebowego składającego się z mąki żytniej, słodów, cukru oraz zakwasu. Czym jest mąka żytnia wie każdy, gorzej jeżeli chodzi o magiczne słody, które są skiełkowanymi oraz wysuszonymi ziarnami zbóż. Słody jęczmienny i żytni oraz mąka razowa nadają naszemu kwasowi odpowiedniego aromatu. Cukier jest pożywką dla bakterii obecnych w zakwasie, które sprawiają, że nasz kwas chlebowy jest naturalnie gazowany oraz posiada charakterystyczny kwaśny smak. Zawartość cukru w naszym kwasie jest jednak bardzo niewielka, gdyż postawiliśmy sobie za cel stworzenie napoju zdrowego, z którym zaprzyjaźnią się ludzie dbający o linię. Ostatnim ze składników wchodzących w skład kwasu chlebowego jest zakwas żytni. Dla niektórych magiczny składnik tradycyjnego chleba z dawnych lat, dla innych, tych zaprzyjaźnionych z domowymi wypiekami coś, co od lat hodują w lodówce.

Z pasji, od lat, wytwarzamy naturalny kwas chlebowy. Naszą niewielką produkcję którą cieszyli się głównie znajomi i rodzina postanowiliśmy udostępnić szerszemu gronu wielbicieli kwasu chlebowego. Z pełnym przekonaniem, że jest to napój zasługujący na degustację. Naturalny. Niskoenergetyczny. Niepasteryzowany. Zawierający bakterie kwasu mlekowego pozytywnie wpływające na nasz organizm. Robiony z sercem…

  1. Kwas Chlebowy WYTRAWNY 0,33L
    Ocena:
    100%
    9,23 zł
  2. kwas chlebowy półwytrawny 0,33l
    Ocena:
    100%
    9,23 zł
  3. EKOlogiczny kwas chlebowy 0,33l
    9,23 zł