Przełącznik Nav
Zmień
Wybrany termin dostawy:
Wtorek 22/09
Zamówienia przyjmujemy do: Poniedziałek 21/09 10:00
Mój koszyk

cielęcina

Nie możemy odnaleźć pasujących produktów do zaznaczenia.

Cielęcina, którą Państwu oferujemy, pochodzi od młodych cielaków z ekologicznych hodowli. Dzięki temu mięso jest wolne od chemicznych substancji, np. benzoesanu sodu, propionianu sodu czy kwas benzoesowego. Sprawia to, że oferowane przez nas mięso jest zdrowe i można przygotowywać z niego także posiłki dla dzieci. Cielęcina należy do mięs lekkostrawnych, dlatego mogą ją spożywać również osoby, które cierpią na problemy układu pokarmowego. To doskonały produkt, który nadaje się do pieczenia, smażenia oraz gotowania. Mięso posiada małą ilość tłuszczów, dlatego nie podnosi poziomu złego cholesterolu.

Ekologiczna cielęcina dla zdrowia

Ekologiczna cielęcina w naszej ofercie pochodzi z ekologicznych hodowli, dzięki czemu posiada niepowtarzalny smak i naturalny koloryt. Ponadto zawiera maksymalną ilość składników odżywczych, ponieważ cielaki zostały wyhodowane w naturalnych warunkach. To doskonałe naturalne źródło białka, ponieważ 100 g cielęciny zawiera tylko 3 g tłuszczu i aż około 20 g białka. Mięso cieląt z ekologicznej hodowli nie jest przerośnięte tłuszczem śródmięśniowym, co obniża kaloryczność posiłków, dostarczając jednocześnie dużą ilość białka. W jego składzie znajduje się również szereg witamin, które korzystnie wpływają na zdrowie. Posiada witaminy z grupy B (B1, B2 i B3 - niacynę), które są niezbędne do prawidłowej pracy układu nerwowego oraz krążenia. Na uwagę zasługuje kolamina, czyli składnik biorący udział w procesie produkcji czerwonych ciałek krwi. Dzięki temu systematyczne spożywanie ekologicznej cielęciny zapobiega anemii. Cielęcina, którą Państwu oferujemy, posiada w składzie wysokie stężenie kwasu linolowego, który wykazuje silne działanie prozdrowotne.

Cielęcina z ekologicznej hodowli dla dziecka

Cielęcina to doskonałe mięso, które można podawać dziecku. Należy do mięs czerwonych, ale posiada minimalne ilości tłuszczu, jest krucha i delikatna w smaku. W jej składzie znajduje się również kolagen, czyli białko wchodzące w skład tkanki łącznej. Tkanka ta wchodzi w skład wszystkich narządów i jest niezbędna do prawidłowego rozwoju układu kostnego dziecka. Natomiast zawarte w niej białko doskonale wpływa na rozwój układu mięśniowego. W szczególności ekologiczną cielęcinę powinny spożywać dzieci, które cierpią na niski poziom czerwonych krwinek, co prowadzi do obniżenia odporności organizmu i częstych infekcji. Ze względu na delikatną strukturę, mięso to może być podawane osobom starszym, mającym problemy z układem trawiennym oraz przeżuwaniem twardych posiłków.

Idealne mięso na obiad

Cielęcina ekologiczna to mięso, z którego można przyrządzać posiłki. Doskonale smakuje pieczeń cielęca, która jest krucha oraz posiada wyrazisty smak. Można dusić jej duże i całe kawałki lub pokroić ją w plasterki. Cielęcina może być również dodatkiem do innych mięs, co wzbogaci je o dodatkową ilość białka. Mięso pochodzące z cielaków hodowanych w naturalnych warunkach jest o wiele lepsze w smaku od tego z hodowli przemysłowych. Jego skład jest wolny od antybiotyków oraz konserwantów.