Przełącznik Nav
Zmień
Wybrany termin dostawy:
Piątek 30/10
Zamówienia przyjmujemy do: Czwartek 29/10 10:00
Mój koszyk

drób

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 8

na stronę
Ustaw kierunek malejący
  1. Kurczak wiejski cały ok.2 kg

    Ocena:
    100%
    61,91 zł (24.63 zł / kg)
    produkt ważony - końcowa cena może ulec zmianie
  2. Młody kurczak ok. 400-600g

    54,60 zł (75.27 zł / kg)
    produkt ważony - końcowa cena może ulec zmianie
  3. Kiełbasa z gęsi ok. 300g

    Ocena:
    100%
    44,51 zł (129 zł / kg)
    produkt ważony - końcowa cena może ulec zmianie
  4. Pierś indyka wędzona na zimno ok. 300g

    30,45 zł (84 zł / kg)
    produkt ważony - końcowa cena może ulec zmianie
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 8

na stronę
Ustaw kierunek malejący

Obecna świadomość konsumencka jest dużo wyższa niż jeszcze kilka lat temu. Dzięki dostępowi do wielu informacji można dowiedzieć się między innymi, co warto jeść i z jakich powodów. Jedną z nich jest stwierdzenie, iż drób z hodowli ekologicznej jest dużo lepszym wyborem dla ludzkiego zdrowia niż standardowe mięso hodowlane. Przemawia za tym fakt nie tylko dobrego traktowania zwierząt przeznaczonych do spożycia, ale również to, że w trakcie swojego życia żywią się one karmami bogatymi w minerały. To dzięki temu mięso drobiowe pochodzenia naturalnego jest tak korzystne dla zdrowej i dobrze zbilansowanej diety.

Dlaczego warto kupować drób ekologiczny?

Główną zaletą naturalnego mięsa drobiowego jest wysoka zawartość składników odżywczych, niezbędnych dla prawidłowej pracy ludzkiego organizmu. Kurczaki w hodowli tradycyjnej hodowane są zaledwie 32 dni, zaś te pochodzące z wolnego wybiegu - aż 56. Podczas dorastania, ta pierwsza grupa faszerowana wspomagana jest antybiotykami, a także karmiona paszą wysokoenergetyczną. Powoduje to, że ich mięso odznacza się większym rozmiarem, lecz niską zawartością minerałów.

Jakość mięsa prezentuje się inaczej w przypadku chowu z wolnego wybiegu, które zawiera do 50% mniej tłuszczu niż mięso z przemysłowych ferm kurzych. Ponadto, w przeciwieństwie do warunków standardowej hodowli kury hodowane w warunkach ekologicznych mogą swobodnie się poruszać. Odżywiają się również karmami roślinnymi, pozbawionych dioksyn i sztucznych substancji, wpływających na szybki wzrost kurczaków. Drób naturalnego pochodzenia, oprócz niższej zawartości tłuszczu posiada również około 3 razy więcej zawartości kwasów omega-3. Wybierając mięso ekologiczne, nie tylko wspierasz swoje zdrowie, ale również stawiasz na bezstresową śmierć zwierząt przeznaczonych dla pozyskania mięsa.

Jakie produkty znajdziesz w naszym sklepie?

Misją naszego sklepu jest dostarczanie klientom wysokiej jakości produktów pochodzenia ekologicznego. W kategorii drób można więc znaleźć mięso kurze w różnych rozmiarach, pochodzące z wiejskich upraw. Współpracujemy z fermami kurzymi, które traktują zwierzęta w swobodny sposób, umożliwiając im dostęp do zdrowej paszy naturalnej, a także zapewniając im bezstresową śmierć. Oferujemy również możliwość zakupu produktów na bazie mięsa drobiowego takich jak parówki, kiełbasy czy galarety. Mnogość oferty w tej kategorii obejmuje również produkty pochodzenia zwierzęcego takie jak smalec lub fragmenty nie tylko mięsa drobiowego, ale również kaczego oraz gęsiny.

Produkty mięsne dostarczane naszym klientom pozbawione są antybiotyków, sztucznych pobudzaczy wzrostu, konserwantów oraz zbędnych barwników, mogących stanowić realne zagrożenie dla ludzkiego zdrowia. Założeniem naszego sklepu jest zapewnienie swobodnego dostępu do zdrowej żywności, nie tylko dla uświadomionego konsumenta, ale także dla osób, które zaczynają swoją przygodę z ekologicznym odżywianiem. W naszej ofercie znajdą więc Państwo produkty w doskonałej jakości oraz atrakcyjnej cenie. Zachęcamy do zapoznania się z dostępnymi w naszym sklepie produktami mięsnymi.