Przełącznik Nav
Zmień
Wybrany termin dostawy:
Wtorek 07/07
Zamówienia przyjmujemy do: Poniedziałek 06/07 10:00
Mój koszyk

dziczyzna

Nie możemy odnaleźć pasujących produktów do zaznaczenia.

Dziczyzna to bardzo ogólne określenie odwołujące się do mięsa kilku gatunków zwierząt leśnych. Najpopularniejsze z nich to mięso z dzika lub sarny, ale określenie "dziczyzna" odwołuje się także do mięsa daniela, jelenia, zająca, bażanta czy też dzikiej kaczki. W Rano Zebrano oferujemy szeroki wybór dziczyzny, której pochodzenie i jakość pilnie kontrolujemy.

Dlaczego nasza dziczyzna jest najlepsza?

Po pierwsze, stawiamy na jakość oraz bezpieczeństwo. Mięso pochodzi od sprawdzonych dostawców, którzy współpracują z najlepszymi weterynarzami, którzy nieustannie poddają wnikliwej kontroli kolejne partie mięsa. Jest to o tyle ważne, gdyż źle przebadana dziczyzna niesie za sobą bardzo groźne konsekwencje w postaci możliwości zarażenia się groźnymi chorobami jak np. toksoplazmoza czy włośnica.

Mięso przechowywane jest w odpowiednich warunkach, gdzie nieustannie kontrolowana jest temperatura. W miarę upływu czasu dziczyzna poddawana jest kolejnym kontrolom, która ma na celu sprawdzenie dopuszczenia do dalszej sprzedaży. W związku z tym nasze mięsa są zawsze świeże i nie tracą swoich walorów odżywczych.

Dziczyzna - bardzo smaczna i zdrowa!

Oprócz niesamowitych walorów smakowych dziczyzna odznacza się bogactwem składników odżywczych. Sama dziczyzna jest mięsem lekkostrawnym, zawierającym niewiele tłuszczu - nasi dostawcy dostarczają mięso tylko z jesienno- i wczesno-zimowych polowań, kiedy to zwierzyna pasie się naturalnie w okresie lata czy wiosny, dzięki czemu zawiera niewiele niezdrowego tłuszczu. Poza tym mięso jest wtedy bardzo wyraziste w smaku i w specyficzny sposób wzbogaca aromat dań wykonanych z dziczyzny. Oprócz tego dziczyzna jest bardzo dobrym źródłem białka, wapnia, magnezu, fosforu oraz witamin z grupy B.

Kruszenie mięsa - ważny proces!

Proces kruszenia - cóż to takiego? Otóż dziczyzna należy do grupy mięs o nieco twardszej strukturze i aby wydobyć z niej najlepsze walory i była przyjemna w konsumpcji, musi "odleżeć" swoje w odpowiednich warunkach. Dawniej wieszano kawałki mięsa w chłodnym miejscu przez okres kilku dni, natomiast dziś zazwyczaj wykorzystuje się proces mrożenia w zaciszu domowym. Nasi dostawcy samodzielnie dokonują procesu kruszenia, co sprawia, że każdy klient otrzymuje produkt najwyższej jakości. Do tego procesu wykorzystuje się chłodnie, gdzie panuje temperatura nie większa niż 4'C oraz odpowiedni poziom wilgotności.

Pyszne wyroby z dziczyzny lokalnego pochodzenia

Oprócz mięsa można u nas zaopatrzyć się w przepyszne wyroby z dziczyzny, które wykonywane są przez pracowników posiadających ogromne doświadczenie w przyrządzaniu tego rodzaju mięsa. Bardzo ważny jest tutaj cały proces obróbki mięsa, z późniejszym wykorzystaniem naturalnych przypraw, niezawierających żadnych dodatków chemicznych. Jednym z takich wyrobów cieszącym się ogromnym zainteresowaniem jest pasztet z dzika, a także wiele innych, które z przyjemnością Ci dostarczymy.