Przepraszamy.
Trwa przerwa techniczna.
Tego produktu nie można dodać do koszyka.
Na stronie pojawi się komunikat, gdy przywrócona zostanie ta funkcjonalność.
Śr | Czw | Pt | Wt | Śr |
10/03 | 11/03 | 12/03 | 16/03 | 17/03 |
Produkt sezonowy, występuje od kwietnia do października, certyfikowany, chroniony nazwą, pochodzeniem i składem wędzony ser z mleka owczego o charakterystycznym smaku owczego mleka, przepyszny
Oscypek – my Polacy pękamy z dumy z racji posiadania tak niepowtarzalnego, górskiego przysmaku. Jako unikatowy ser stanowi swoistą wizytówkę naszego kraju – zaklęty w nim jest aromat górskich łąk, pastwisk i hal. Ser oscypek to chyba jeden z niewielu naszych produktów lokalnych, który wzbudza wiele emocji. Jedni go uwielbiają, inni zaś szczerze nie znoszą. Jedno jest pewne – nie można wyjechać z Podhala nie próbując tradycyjnego polskiego ser oscypka. A my Wam go oferujemy tu i teraz, nie trzeba jechać na Podhale
14 lutego 2008 r. ser oscypek został zarejestrowany pod nazwą - Chroniona Nazwa Pochodzenia. Oscypka można kupić w okresie od maja do października, właśnie tylko wtedy owce są wypasane i dają mleko. A cały sekret tego sera tkwi właśnie w mleku. Zwierzęta hodowane na tatrzańskich polach i łąkach jedzą wiele roślin, które występują tylko w tym regionie. Pośród nich znajduje się wiele gatunków od wieków stosowanych w medycynie ludowej. Ich niezwykłe i cenne składniki pośrednio trafiają (wraz z mlekiem owczym) do sera oscypka. Poza niezbędnymi i ważnymi dla naszego zdrowia pierwiastkami, takimi jak: cynk, jod, magnez, miedź czy selen, znajdują się również flawonoidy, które odpowiedzialne są za wzmocnienie naczyń krwionośnych, zapobiegają miażdżycy, działają przeciwutleniająco i odtruwająco. Tego typu związki pobudzają perystaltykę jelit, a tym samym wspomagają nasze trawienie.
Produkt sezonowy, występuje od kwietnia do października, certyfikowany, chroniony nazwą, pochodzeniem i składem wędzony ser z mleka owczego o charakterystycznym smaku owczego mleka, przepyszny
Oscypek – my Polacy pękamy z dumy z racji posiadania tak niepowtarzalnego, górskiego przysmaku. Jako unikatowy ser stanowi swoistą wizytówkę naszego kraju – zaklęty w nim jest aromat górskich łąk, pastwisk i hal. Ser oscypek to chyba jeden z niewielu naszych produktów lokalnych, który wzbudza wiele emocji. Jedni go uwielbiają, inni zaś szczerze nie znoszą. Jedno jest pewne – nie można wyjechać z Podhala nie próbując tradycyjnego polskiego ser oscypka. A my Wam go oferujemy tu i teraz, nie trzeba jechać na Podhale
14 lutego 2008 r. ser oscypek został zarejestrowany pod nazwą - Chroniona Nazwa Pochodzenia. Oscypka można kupić w okresie od maja do października, właśnie tylko wtedy owce są wypasane i dają mleko. A cały sekret tego sera tkwi właśnie w mleku. Zwierzęta hodowane na tatrzańskich polach i łąkach jedzą wiele roślin, które występują tylko w tym regionie. Pośród nich znajduje się wiele gatunków od wieków stosowanych w medycynie ludowej. Ich niezwykłe i cenne składniki pośrednio trafiają (wraz z mlekiem owczym) do sera oscypka. Poza niezbędnymi i ważnymi dla naszego zdrowia pierwiastkami, takimi jak: cynk, jod, magnez, miedź czy selen, znajdują się również flawonoidy, które odpowiedzialne są za wzmocnienie naczyń krwionośnych, zapobiegają miażdżycy, działają przeciwutleniająco i odtruwająco. Tego typu związki pobudzają perystaltykę jelit, a tym samym wspomagają nasze trawienie.
Dzień dobry, Wita się serdecznie Parzenica Skarby Podhala. Jesteśmy rodzinną firmą z Podhala i działamy na terenie Warszawy. Zajmujemy się sprzedażą prawdziwych, wysokiej jakości podhalańskich serów, w tym Oscypków i bryndzy z certyfikatem Chronione Oznaczenie Geograficzne (CHOP). W naszej ofercie znajdują się: sery z mleka owczego, krowiego i koziego, kilkanaście rodzajów miodów oraz wyroby wędliniarskie produkowane tradycyjnymi metodami i baranina.
Spotkała się północ z południem:) Magda jest z przepięknych okolic pogranicza Podlasia i Mazur, Stanisław jest Góralem z dziada pradziada. Oboje wiedzą, jak ważne są lokalne: historia, smaki, produkty. I próbują to zachować, pokazując jednocześnie Wam. Z połączenia podlaskiej gościnności i podhalańskiej dumy powstała Parzenica Skarby Podhala - miejsce, gdzie możecie kupić to, co Podhale w swojej obfitości nam oferuje: prawdziwe, certyfikowane górskie sery. Co Wam proponujemy? Prawdziwe sery górskie z mleka owczego, krowiego i koziego wyrabiane na górskich bacówkach i gazdówkach, są to: bundz, bryndza, oscypek i redykołka. Mamy też inne produkty: serki gazdowskie, bacowskie, gołki, oraz korbacze. Czym się możemy pochwalić? Posiadamy w sprzedaży prawdziwego, certyfikowanego, chronionego nazwą, składem, kształtem i pochodzeniem OSCYPKA. Wędzony ser wytwarzany z mleka owczego stał się przysmakiem za którym podążają ludzie z całej Polski oraz Europy. Oscypek wpisany jest na Listę Produktów Tradycyjnych, a także chroni go Prawo Unijne uzyskując w 2007r status Chronionej Nazwy Pochodzenia. Należy pamiętać, że jest to produkt sezonowy, oscypki są wyrabiane i sprzedawane tylko w okresie letniego wypasu owiec, co oznacza, że możesz kupić oryginalnego oscypka od kwietnia do października. Dlaczego nasze sery są tak wyjątkowe? Bo produkowane z poszanowaniem tradycji, swój smak zawdzięczają mleku od zwierząt wypasanych na czystych i ekologicznych terenach górskich. W naszej ofercie znajdują się tylko produkty, które posiadają certyfikat programu Wyroby Naturalne Polska. Takie oznaczenie gwarantuje najwyższą jakość oferowanych przez nas serów – oznacza, że żywność zachowuje standard naturalności, tzn. że w procesie wytwarzania nie używa się zbędnych dodatków, środków aromatyzujących lub środków pomocniczych; brak też GMO. Skąd są serki? Na południowym skraju Kotliny Nowotarskiej, nad potokiem Leśnica uchodzącym do Dunajca poniżej wsi Ostrowsko i na stokach Pogórza Gliczarowskiego leżą dwie siostrzane wioski Leśnica i Groń. Graniczą one od wschodu z Białką Tatrzańską, a do południa z Bukowiną Tatrzańską, Groń i Leśnica to dwie malowniczo położone wsie podhalańskie, które choć położone w centrum wschodniej części Podhala są jakby niewidoczne. Takie wrażenie sprawia fakt, ze przez obie wioski wiedzie tylko lokalna droga, natomiast ruchliwe szosy i zakopianka omijają obie wioski szeroką pętlą. Takie położenie może być tylko atutem, bowiem spokój i cisza stają się powoli na podhalu elementem deficytowym. Zachęca to do spacerów, relaksu, do uprawiania sportów letnich i zimowych. Wystarczy zrobić kilka kroków, aby obcować ze wspaniałą naturą, z jej odgłosami i zapachem, oddychając świeżym powietrzem i zachwycając się wszechobecnym pięknem, można odpocząć w ciszy z dala od zgiełku. Wokół są lasy pełne jagód i grzybów. Każdy, kto przyjedzie do Gronia lub Leśnicy znajdzie coś atrakcyjnego i fascynującego. Sprawdź nas! Magda i Staś
Przepraszamy.
Trwa przerwa techniczna.
Tego produktu nie można dodać do koszyka.
Na stronie pojawi się komunikat, gdy przywrócona zostanie ta funkcjonalność.
Zaloguj się
Stwórz nowe konto