Przełącznik Nav
Zmień
Wybrany termin dostawy:
Wtorek 27/08
Zamówienia przyjmujemy do: Poniedziałek 26/08 10:00
Mój koszyk

Pracownia pieczywa Santa Teresa

Pracownia pieczywa Santa Teresa

Pracownia pieczywa Santa Teresa

Warszawa
Wszystko zaczęło się trzy lata temu na Warmii, gdzie pani Teresa Klukowska prowadzi letni dom wypoczynkowy. Goście bardzo chwalili jej pieczywo i chętnie zabierali je ze sobą do domu. Powoli liczba osób, które polecały sobie jej wypieki, rosła. Coraz częściej pytano ją, czy mogłaby przysyłać pieczywo do Warszawy. Tak powstał pomysł, by otworzyć małą piekarnię. Pani Teresa inspirację do tworzenia nowych receptur czerpie z wielkiego ogrodu na Warmii (i ziół, które tam rosną), tradycyjnych przepisów i nowinek kulinarnych. Ich najsurowszymi recenzentami są jej dzieci. O chlebie Proces tworzenia Nasz chleb żytni na zakwasie wyrasta w foremkach przez kilka godzin (aby skrócić ten proces, niektórzy piekarze dodają drożdże). Wyrabiany jest wieczorem i pieczony wczesnym rankiem. Doskonały smak jest wynikiem zaangażowanej pracy ciastowej – osoby odpowiedzialnej za receptury i przestrzeganie procesu wykonania. Każdej nocy dba ona o to, aby wypiek był tak samo staranny a chleb i bułki miały puszystą strukturę. Jest to możliwe dzięki temu, że po początkowym wymieszaniu składników w mięsarce, dalsza praca z ciastem i formowanie bochenków jest dokonywana ręcznie.

Produkty Pracownia pieczywa Santa Teresa

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 11

na stronę
Ustaw kierunek malejący
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 11

na stronę
Ustaw kierunek malejący