Przetwory i soki La Koguta są owocem życia pełnego podróży i przygód międzykulturowych Sophie, jej rodzinnego domu i kilkunastu lat doświadczenia w przemyśle cateringowym.
INSPIRACJE
Od ponad dwóch pokoleń rodzina Sophie z powodzeniem trudni się gastronomią. Mamie Yvette – prowansalska babcia Sophie była właścicielką ruchliwej restauracji i hotelu we francuskich Alpach. Jej ciotka Mamie Na prowadziła piwiarnię w Paryżu. Przez tak bogate doświadczenie rodzinne trudno było Sophie uniknąć przyszłości gastronomicznej.
Już we wczesnych latach młodości rozkochała się w gotowaniu, a jej ulubioną kuchnią stała się francuska i włoska. Rodzice Sophie, ze względu na swoją pracę, często przeprowadzali się, a Sophie dzięki temu smakowała potrawy z różnych krajów i kontynentów. Pokochała podróże i wiele czasu spędziła na kontynentach amerykańskich, Karaibach i Zachodniej Afryce. Pozwoliło jej to zgłębić swoje doświadczenia kulinarne o egzotyczne i wyrafinowane smaki.
JAK TO SIĘ ZACZĘŁO
Profesjonalne podejście do gastronomii zaczęło się w Wielkiej Brytanii. Z sukcesami współpracowała z restauracjami, klubami i pubami.
Do Warszawy rzuciłą nią miłość, a uczucie do ukochanego zamieniła na pasję do miasta. Organizowała imprezy oraz cateringi. Kameralne obiady, przełomowe ceremonie na terenach budowy, ekskluzywne bankiety, uroczystości w muzeach i galeriach… potwierdziły słuszność jej decyzji wyboru Warszawy jako swojego miejsca.
TERAŹNIEJSZOŚĆ
Teraz dzieli się swoją pasją i doświadczeniami z całą Polską i Europą. Wyszukane smaki przetworów i soków produkowanych rzemieślniczo na warszawskiej Saskiej Kępie podbijają podniebienia smakoszy szukających oryginalnych połączeń polskich owoców i warzyw z orientem, egzotyką i kuchnią francuską.
Zaloguj się
Stwórz nowe konto