Przepraszamy.
Trwa przerwa techniczna.
Tego produktu nie można dodać do koszyka.
Na stronie pojawi się komunikat, gdy przywrócona zostanie ta funkcjonalność.
Poprzez nasz internetowy targ zdrowej żywności można nabyć świeże produkty sezonowe. Ekologiczne owoce i warzywa trafiają do Rano Zebrano prosto z lokalnych upraw. Nasi sprawdzeni regionalni dostawcy nie używają sztucznych nawozów ani chemicznych środków ochrony roślin. Ufamy wiedzy i doświadczeniu mazowieckich rolników, którzy podchodzą do swojej pracy z ogromną pasją i zaangażowaniem. Mamy pewność, że zebrane przez nich plony, które trafiają do naszych klientów, są produktami najlepszej jakości o wysokiej wartości odżywczej i wspaniałych walorach smakowych. Spożywanie sezonowych warzyw i owoców jest bardzo korzystne dla ludzkiego organizmu i umożliwia dostosowanie życia do rytmu natury.
Owoce i warzywa poza sezonem nie mają tak intensywnego smaku i aromatu, jak te kupowane w odpowiedniej porze roku. Przeważnie, aby nie zepsuły się podczas transportu, są zbierane zanim dojrzeją, co sprawia, że nie posiadają odpowiedniej ilości składników odżywczych. Do tego importowane warzywa i owoce często są spryskiwane substancjami chemicznymi. Produkty sezonowe są nie tylko zdrowsze, ale też tańsze, gdyż nie ma konieczności doliczania do ich ceny kosztów dalekiego przewozu czy przechowywania w magazynach.
W przyrodzie panuje ład. Natura podpowiada człowiekowi odpowiedni sposób odżywiania, dzięki któremu możemy cieszyć się pełnią witalności i dobrym samopoczuciem. Naturalna medycyna Wschodu już tysiące lat temu wskazywała na konieczność dostosowania posiłków do zmieniających się pór roku, aby korzystać z dobrodziejstw natury w odpowiednim czasie, kiedy plony dorastają i dojrzewają. Starożytne zasady dotyczyły również jedzenia warzyw i owoców pochodzących z okolicy, w której żyjemy. Sezonowe produkty z lokalnych upraw są bogate w cenne minerały i witaminy. Takie warzywa i owoce są w pełni dojrzałe i pełnowartościowe, a ich spożywanie zapewnia naszemu organizmowi siłę i odporność. Gotowanie z użyciem sezonowych produktów powinno na stałe zagościć w kuchniach wszystkich tych, którzy pragną żyć zdrowo i dbać o środowisko.
Nasza filozofia opiera się na wspieraniu rodzimych przedsiębiorców i promowaniu ekologicznego stylu życia. Naszych dostawców wybieramy na podstawie jakości produktów oraz w trosce o środowisko naturalne. Jednym z nich jest gospodarstwo IDEA-BIO Dariusza i Tamary Krężlewiczów. Uprawy mieszczą się w pobliżu Leoncina, w pięknej okolicy przy wale wiślanym. Wieloletnie doświadczenie właścicieli to jeden z atutów firmy. Uprawą roślin zajmują się od dawna, a 13 lat temu przekształcili swoje uprawy na ekologiczne, mając na uwadze przede wszystkim zdrowie i ogromną wartość prawidłowego odżywiania.
Sezonowe produkty dostarcza nam również Gospodarstwo Rolne Warzywniczek. To rodzinne przedsiębiorstwo z ponad wiekową tradycją przekazywaną z pokolenia na pokolenie, wielokrotnie nagradzane i wyróżniane. Gospodarstwo rodziny Odolskich znajduje się niedaleko Warszawy, w Opaczy Małej. Współpracuje ze sklepami i punktami gastronomicznymi, jednak wychodzi naprzeciw również klientom indywidualnym, oferując wysokiej jakości warzywa w rozsądnej cenie.
Przepraszamy.
Trwa przerwa techniczna.
Tego produktu nie można dodać do koszyka.
Na stronie pojawi się komunikat, gdy przywrócona zostanie ta funkcjonalność.
Zaloguj się
Stwórz nowe konto