Przełącznik Nav
Zmień
Wybrany termin dostawy:
Wtorek 22/09
Zamówienia przyjmujemy do: Poniedziałek 21/09 10:00
Mój koszyk

Produkty sezonowe

Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 1-18 z 33

Strona
na stronę
Ustaw kierunek malejący
  1. Cukinia 1 kg

    11,03 zł
    produkt ważony - końcowa cena może ulec zmianie
Zobacz jako Siatka Lista

Produkty 1-18 z 33

Strona
na stronę
Ustaw kierunek malejący

Poprzez nasz internetowy targ zdrowej żywności można nabyć świeże produkty sezonowe. Ekologiczne owoce i warzywa trafiają do Rano Zebrano prosto z lokalnych upraw. Nasi sprawdzeni regionalni dostawcy nie używają sztucznych nawozów ani chemicznych środków ochrony roślin. Ufamy wiedzy i doświadczeniu mazowieckich rolników, którzy podchodzą do swojej pracy z ogromną pasją i zaangażowaniem. Mamy pewność, że zebrane przez nich plony, które trafiają do naszych klientów, są produktami najlepszej jakości o wysokiej wartości odżywczej i wspaniałych walorach smakowych. Spożywanie sezonowych warzyw i owoców jest bardzo korzystne dla ludzkiego organizmu i umożliwia dostosowanie życia do rytmu natury.

Dlaczego warto jeść sezonowe produkty?

Owoce i warzywa poza sezonem nie mają tak intensywnego smaku i aromatu, jak te kupowane w odpowiedniej porze roku. Przeważnie, aby nie zepsuły się podczas transportu, są zbierane zanim dojrzeją, co sprawia, że nie posiadają odpowiedniej ilości składników odżywczych. Do tego importowane warzywa i owoce często są spryskiwane substancjami chemicznymi. Produkty sezonowe są nie tylko zdrowsze, ale też tańsze, gdyż nie ma konieczności doliczania do ich ceny kosztów dalekiego przewozu czy przechowywania w magazynach.

W przyrodzie panuje ład. Natura podpowiada człowiekowi odpowiedni sposób odżywiania, dzięki któremu możemy cieszyć się pełnią witalności i dobrym samopoczuciem. Naturalna medycyna Wschodu już tysiące lat temu wskazywała na konieczność dostosowania posiłków do zmieniających się pór roku, aby korzystać z dobrodziejstw natury w odpowiednim czasie, kiedy plony dorastają i dojrzewają. Starożytne zasady dotyczyły również jedzenia warzyw i owoców pochodzących z okolicy, w której żyjemy. Sezonowe produkty z lokalnych upraw są bogate w cenne minerały i witaminy. Takie warzywa i owoce są w pełni dojrzałe i pełnowartościowe, a ich spożywanie zapewnia naszemu organizmowi siłę i odporność. Gotowanie z użyciem sezonowych produktów powinno na stałe zagościć w kuchniach wszystkich tych, którzy pragną żyć zdrowo i dbać o środowisko.

Jak wybieramy produkty na Rano Zebrano?

Nasza filozofia opiera się na wspieraniu rodzimych przedsiębiorców i promowaniu ekologicznego stylu życia. Naszych dostawców wybieramy na podstawie jakości produktów oraz w trosce o środowisko naturalne. Jednym z nich jest gospodarstwo IDEA-BIO Dariusza i Tamary Krężlewiczów. Uprawy mieszczą się w pobliżu Leoncina, w pięknej okolicy przy wale wiślanym. Wieloletnie doświadczenie właścicieli to jeden z atutów firmy. Uprawą roślin zajmują się od dawna, a 13 lat temu przekształcili swoje uprawy na ekologiczne, mając na uwadze przede wszystkim zdrowie i ogromną wartość prawidłowego odżywiania.

Sezonowe produkty dostarcza nam również Gospodarstwo Rolne Warzywniczek. To rodzinne przedsiębiorstwo z ponad wiekową tradycją przekazywaną z pokolenia na pokolenie, wielokrotnie nagradzane i wyróżniane. Gospodarstwo rodziny Odolskich znajduje się niedaleko Warszawy, w Opaczy Małej. Współpracuje ze sklepami i punktami gastronomicznymi, jednak wychodzi naprzeciw również klientom indywidualnym, oferując wysokiej jakości warzywa w rozsądnej cenie.