Przełącznik Nav
Zmień
Wybrany termin dostawy:
Wtorek 07/07
Zamówienia przyjmujemy do: Poniedziałek 06/07 10:00
Mój koszyk

mąki

Nie możemy odnaleźć pasujących produktów do zaznaczenia.

Coraz więcej osób decyduje się na wyłączenie glutenu z codziennej diety lub jego ograniczenie. Dzieje się tak z uwagi na coraz częstsze dolegliwości związane z jego spożywaniem, a także przez powszechnie panującą opinię, iż wyroby z zawartością glutenu są niezdrowe. Nic bardziej mylnego!

Produkty pszeniczne bogate w gluten stanowią podstawę piramidy żywieniowej i jeśli nie cierpi się na celiakię lub nietolerancję glutenu, zaleca się ich obecność w diecie. Świadomi konsumenci dość często szukają alternatywy od klasycznej mąki pszennej, nie tylko ze względu na zdrowie, ale również chcąc wzbogacić dietę o witaminy i mikroelementy.

Nasz e-ryneczek wychodzi naprzeciw wysokim oczekiwaniom klientów i zapewnia dostęp do mąk ekologicznych doskonałej jakości. Zależy nam na wspieraniu zdrowego żywienia, dzięki dostarczaniu produktów pochodzących z zaufanych i certyfikowanych źródeł. Wybór mąki ekologicznej stanowi nie tylko idealny sposób na eksperyment kulinarny, ale również jest wyznacznikiem świadomości własnego zdrowia.

Dlaczego warto stosować mąki ekologiczne?

Panuje przekonanie, iż mąka jest tym typem produktu, którego należy unikać w codziennej diecie. To nie prawda, jednak z uwagi na jej intensywne bielenie trudno jest znaleźć taką, która jest źródłem dobrych minerałów. Im bardziej bieli się mąkę, tym uboższa jest w substancje odżywcze. Jej jasne odmiany stanowią zazwyczaj formę “zapychacza” żołądka i przyczyniają się do wzrostu masy ciała, szczególnie przy częstym spożywaniu.

Z tego względu doskonałą alternatywą są mąki z pełnego przemiału. Produkty powstałe na jej bazie są złożone ze zbitych węglowodanów, uwalniających energię znacznie później niż w przypadku klasycznej mąki. Oznacza to, iż spożycie produktu opartego o mąkę ciemną gwarantuje dłuższe poczucie sytości i brak gwałtownego wzrostu poziomu cukru we krwi. Dodatkowo, mąki alternatywne są nośnikiem witamin z grup A, B oraz E i związków takich jak magnez, fosfor czy błonnik. Mąki ekologiczne zaleca się więc nie tylko cukrzykom czy osobom ciepiącym na choroby krążenia, ale także tym, którzy na co dzień chcą dbać o własne zdrowie i dobre samopoczucie.

Zrób ciasto ze zdrowej mąki!

W dzisiejszej rzeczywistości zdrowy styl życia ciągle zyskuje na popularności. Misją naszego sklepu jest nie tylko dostarczanie wartościowych produktów żywieniowych, ale również wsparcie i edukacja w zakresie zdrowego odżywiania. Dzięki wyrabianiu zdrowych nawyków świadomy konsument ma możliwość zapobiegania rozwojowi licznych dolegliwości oraz chorób. Jednym z takich nawyków może być właśnie zamiana mąki tradycyjnej, ubogiej w odżywcze składniki, na mąkę z pełnego przemiału.

W kategorii Mąki odnajdą więc Państwo bogatą ofertę mąk bezglutenowych, przeznaczonych do codziennego stosowania. Nasze produkty są dostarczane przez zaufanych producentów ekologicznych wyrobów pszennych, cechujących się wieloletnimi tradycjami oraz szacunkiem dla środowiska naturalnego. Ziarna pozyskane do wyrobu ekologicznej mąki są uprawiane w sposób naturalny i zgodny z rytmem przyrody, co stanowi o ich wysokiej jakości.